Urbana delavnica

ud-pol-1Urbana delavnica (UD) je prostor namenjen ustvarjanju in vsem, ki jih veseli rokodelstvo, različna popravila in ročne spretnosti. Želimo si vzpostaviti delavnico, ki bo dovolj opremljena in založena, da bodo v njej lahko delovali in se družili posamezniki, ki sami nimajo ustreznega prostora, materialov in potrebnih orodij.

Poleg prostora za kreativno izobraževanje, je UD tudi podporno okolje za vzpostavljanje Mladinske postaje Moste (MPM), novega skupnostnega prostora v 1. nadstropju Tržnice Moste. V prihodnosti si želimo postati univerzalni servis za pomoč različnim nevladnim organizacijam pri izvedbi prenov in opremljanju njihovih prostorov, hkrati pa želimo biti v pomoč pri enostavnih popravilih tudi okoliškim prebivalcem.

Čeprav smo zaenkrat tehnično skopo opremljeni, to rešujemo z veliko domišljije in kreativne naravnanosti. Materialno se napajamo predvsem iz starega pohištva, ki ga recikliramo, v pomoč pa so nam tudi donacije različnih podjetij.

K sodelovanju vabimo vse, ki jih tovrstno udejstovanje zanima in bi z nami želeli deliti svoje znanje, ga nadgrajevati in tudi nas kaj novega naučiti.