Delavnica postavljanja ciljev

Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter

Postaviti si cilj je kot določiti destinacijo potovanja.

Do cilja imamo več različnih poti in do tja lahko pridemo na več različnih načinov.
Na vsakem koraku se lahko vprašamo, kaj bo naš naslednji korak do cilja. Lahko si izberemo tudi daljšo pot, a bomo vedeli zakaj smo se tako odločili (npr. ker si želimo obiskati teto, ki živi nekje vmes ali biti priča razgledu ali obiskati ekološko kmetijo itd.).

Osredotočenost le na cilj, nam lahko oslepi pogled na pot, a brez cilja, je naše zavedanje razpršeno in lahko se počutimo izgubljeno. Na poti brez cilja gre veliko energije za odločanje o smeri naslednjega koraka, za pretehtavanje naših vrednot in tega, kaj bi nam najbolj koristilo. Takšno potovanje rojeva dvom in negotovost.

Obstaja tudi pot popolnega zaupanja – ko zaupaš, da bo vsak naslednji korak pravi, da si na pravi poti, da te bo življenje pripeljalo točno tja, kjer je najbolje zate, ko se radostiš in si hvaležen za vsak trenutek. Kdor potuje po tej poti, mu delavnica postavljanja ciljev ne bo koristila. Vsi ostali pa …

Na delavnici smo razmišljali o svojih ciljih in o tem, kje se nahajamo sedaj, v danem trenutku. Razmišljali smo tudi o možnih ovirah na poti do svojih ciljev, o tem da smo včasih tudi jezni, ker nam te ovire onemogočajo, da bi te cilje dosegli. Spoznali smo se z nekaterimi praktičnimi metodami, kako tovrstne psihične ovire premagovati in kako se spopadati s strahom pred lastnim neuspehom.

 

Delavnico je vodila Metka Hudoklin